Δημοπρατήριο αγροδίκτυο

Το Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων "ΑΓΡΟΔΙΚΤΥΟ" σας καλοσωρίζει στον ιστότοπο www.agrodiktyo.blogspot.com. Εδώ, μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις τιμές δημοπρασίας των αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και όλα τα νέα που αφορούν στη λειτουργία του Δημοπρατηρίου, τους παραγωγούς και στην αγροτική οικονομία της περιοχής μας.

ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
διεύθυνση αλληλογραφίας: Τ.Θ: 63 Τ.Κ: 72 200
επικοινωνία: agrodiktio@gmail.com
τηλέφωνο: 28420 20225
φαξ: 28420 89381






20/9/12

Πανλασιθιώτικο συλαλλητήριο στις 21 Σεπτεμβρίου από τους αγρότες

Δυναμική η κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων του νομού Λασιθίου που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, με αποκλεισμό της γέφυρας Φρουζή, ένα ιστορικό σημείο για τους αγώνες των αγροτών του νομού μας .

Ακολουθεί η κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη:

Κύριε υπουργέ

Με την από 1/7 επιστολή - έκλυσή μας, σας αναλύαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, την άθλια οικονομική τους κατάσταση, καθώς και προτάσεις για τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε αμέσως να αναλάβετε, αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε την αγροτιά του πιο παραγωγικού νομού της πατρίδας μας.

Μάταια μέχρι σήμερα περιμένουμε κάποια απάντησή σας και οι συνεχείς προσπάθειες μας για μία συνάντηση μαζί σας έχουν αποβεί άκαρπες, ενώ ταυτόχρονα σας παρακολουθούμε να επισκέπτεστε ο ίδιος (προς τιμήν σας), περιφερειακές ενότητες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, διαρροές από επίσημα χείλη των υπουργείων, σχετικά με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σας και αφορούν τους αγρότες μας.
Μελετώντας και εκτιμώντας όλα αυτά που μας ετοιμάζετε, ένα είναι σίγουρο, έρχεται ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ.

Μέσα από πανλασιθιώτικες συνελεύσεις, οι αγρότες μας μαζί με όλη την κοινωνία του Λασιθίου, αποφάσισαν να ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν για να μην σας επιτρέψουμε να περάσετε όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

Σαν πρώτη αντίδραση διοργανώνουμε πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, με τον αποκλεισμό της γέφυρας φρουζή, ένα ιστορικό σημείο για τους αγώνες των αγροτών του νομού μας.

Σας καλούμε, ως έχετε υποχρέωση, να επισκεφτείτε εκείνη την ημέρα τον νομό μας και σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου μας, να δώσετε διέξοδο στους παραγωγούς μας, ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν και να στηρίζονται στη δουλειά τους.

Δεν είμαστε επαίτες, το μόνο που ζητάμε είναι να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας και να στηρίζουμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας.

Απαιτούμε:
- Όχι στα νέα μέτρα
- Μείωση του κόστους παραγωγής
- Ρευστότητα για τους παραγωγούς μας
- Πάγωμα των αγροτικών δανείων
- Έλεγχος των εισροών και της πώλησης των προϊόντων μας
- Αναβάθμιση του προγράμματος δακοκτονίας
- Όχι στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας
- Να ξεβαλτώσουν τα έργα υποδομής
- Να χαρακτηριστεί επιτέλους Παραμεθόριος ο νομός μας
Υ.Γ.: Κύριε υπουργέ θα παραμείνουμε μέχρι την άφιξή σας.

Με εκτίμηση,
Οι Αγροτικοί Φορείς του Νομού Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου