Δημοπρατήριο αγροδίκτυο

Το Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων "ΑΓΡΟΔΙΚΤΥΟ" σας καλοσωρίζει στον ιστότοπο www.agrodiktyo.blogspot.com. Εδώ, μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις τιμές δημοπρασίας των αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και όλα τα νέα που αφορούν στη λειτουργία του Δημοπρατηρίου, τους παραγωγούς και στην αγροτική οικονομία της περιοχής μας.

ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
διεύθυνση αλληλογραφίας: Τ.Θ: 63 Τ.Κ: 72 200
επικοινωνία: agrodiktio@gmail.com
τηλέφωνο: 28420 20225
φαξ: 28420 89381






1/2/13

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ



Νέα 48ωρη απεργία από τους ναυτεργάτες - Σε διαβουλεύσεις οι αγρότες της Κρήτης
Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας αποφάσισαν τα σωματεία των ναυτεργατών.
Την πραγματοποίηση νέας, διαδοχικής 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου αποφάσισαν οι πρόεδροι των 14 ναυτεργατικών σωματείων που απαρτίζουν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Η απόφαση για νέα απεργία λήφθηκε κατόπιν -άκαρπης όπως αποδείχτηκε- συνάντησης αντιπροσωπείας των ναυτεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος.
Αίτημα των ναυτεργατών είναι η απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η ανεργία στους ναυτικούς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
Οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ ζητούν ακόμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες συναδέλφους τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αποκεντρωμένη διοίκηση της περιφέρειας Κρήτης με το Δήμαρχο και εκπροσώπους αγροτικών φορέων από το Λασίθι ώστε να βρεθεί λύση για τη διακίνηση των νωπών κηπευτικών και των ευπαθών προιόντων. Η πίεση που άσκησε ο Γ.Γ. κ. Δεικτάκης στην ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν δυναμική, ώστε να δρομολογηθεί ένα καράβι κλειστού τύπου για να τα μεταφέρει, χωρίς όμως να έχει υπάρξει η θετική απάντηση. Οι αγρότες από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να μη φύγουν από το γραφείο του κ. Δεικτάκη εάν δε βρεθεί συμβιβαστική λύση.

πηγή radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου